Header Slider

GPS Tracking Onderzoek

In de online enquête is gevraagd of respondenten interesse hadden om in september 2015 deel te nemen aan het GPS Tracking onderzoek. De respondenten die hebben aangegeven zeker of misschien te willen deelnemen zijn via de email benaderd met uitleg en instructie over het installeren van de app op hun smartphone en het aanmelden en activeren van hun account voor deelname aan het GPS Tracking onderzoek. Vanwege de verschillende instructies voor het downloaden van de app zijn de mensen met een Android toestel en Iphone toestel apart benaderd. In totaal zijn er ongeveer 400 mensen benaderd en hebben 58 mensen deelgenomen aan het GPS Tracking onderzoek.

De deelnemers zijn gevraagd de app 1 maand op hun smartphone te laten staan, zodat gedurende deze periode het verplaatsingsgedrag geregistreerd kan worden. Uiteindelijk is de onderzoeksperiode verlengd met nog 1 maand, in totaal dus 2 maanden van 1 september 2015 tot 1 november 2015. In zijn totaliteit zijn er door de deelnemers 3.451 ritten gemaakt in deze periode.

Hier een voorbeeld van hoe de ritten in de app geregisteerd werden en wat de deelnemers te zien kregen:

Hieronder een voorbeeld van hoe en wat er allemaal van een verplaatsing geregistreerd werd. Het geeft inzicht in hoe bepaalde routes gebruikt worden en met welke vervoerswijze.

Onder de deelnemers zijn als beloning voor hun deelname een aantal leuke prijzen verloot (waardebonnen te besteden bij de lokale ondernemers in Hulst).

Top